Comments

Nicole 29.10. 2015

Arecilts like this just make me want to visit your website even more.

Nives and Vili 01.07. 2015

We first visited Hiša posebne sorte on the 14th of March 2015. That was the day that we got engaged.  Whenever we talked about the wedding, we always said that we won’t complicate and that we will marry during the week at the administrative unit, without the ceremony. But when we saw the ambient of Hiša posebne sorte and tasted their culinary, we fell in love at the first sight and decided that we want to have the whole wedding ceremony there. We planned the whole ceremony concept with the landlord, Mr. Vid., right after the dinner.

Finally came the 30th of May 2015, the day of our wedding. We don’t want to be sugary, but that was the happiest day in our lives. And that thanks to the Hiša posebne sorte and their landlords and the whole team. They really did their best for the great atmosphere and the culinary excess.  It was really great. The guests were enthusiastic and they are still talking about Hiša posebne sorte as the most beautiful and the best restaurant far and wide. The wine and the household fare were excellent. Their apartments are also great for sleepover.

We once more want to thank from the bottom of our hearts the whole Hiša posebne sorte team, who made our wedding day the most unforgettable day in our lives.  You are perfect.

We strongly recommend!

Saša in Matjaž Hafner 22.05. 2015

Začetek avgusta 2014 sva pri vas preživela poseben dan, ki se je začel s sprejemom v vaši čudoviti kleti, ki je ob postreženih dobrotah in hladnem roseju neskončno prijala. Nato ste pripravili prelepo pogostitev po poročnem obredu v senci borovca v Ferrarijevem vrtu, nadalje pa ste nama izpolnili vsa pričakovanja pri poročnem slavju, ki se je odvijala v vaših zunanjih prostorih. Poroka je dogodek, ki tudi od gostinca terja veliko mero skrbnosti in odgovornosti. Pri tem ste bili neprekosljivi. Priprava hrane in postrežba sta bila vrhunska, osebje prijazno in ustrežljivo. Ničesar niste prepustilo naključju. Še posebna hvala in pohvala pa gre g. Vidu Sorti, ki se je nesebično trudil, da je tudi preostali del najinega poročnega dneva potekal gladko in tako, kot sva si zamislila, ko so drugi akterji, ki so bili za to odgovorni, zatajili. Hvala, da ste nama pričarali nepozaben večer in z nama zdržali do zgodnjih jutranjih ur :) Pohvale prejemava na vaš račun tudi s strani svatov, ki so bili z vsem zadovoljni. Zagotovo se še vrneva na kakšen okusen krožnik in kozarec rebule! :) Matjaž in Saša Hafner

Nevenka in Gregor 22.05. 2015

Poseben dan posebnega poletja v Hiši posebne sorte :-) Bilo je preprosto, bilo je pravljično, bilo je čudovito, bilo je nepozabno in bila je prav posebna poroka! Hvala celi družini Sorta – z gostoljubnostjo, postrežbo in kulinariko ste nas razvajali, da svatje zagotovo še dolgo ne bodo pozabili te pravljične sobote nekje na meji med Krasom in Vipavsko dolino. Brbončice se nam še kar smejejo ob misli na ocvrte žajbljeve liste in kozarec roséja, da drugih dobrot sploh ne naštevam… :-)) Hvala Vidu za potrpljenje in za vse nasvete in pomoč pri pripravi, hvala Herti in patru Andreju za draž in svečanost cerkvenega dela v bližnji cerkvici Sv. Katarine, do katere smo se mimo sveže pokošenih travnikov kar sprehodili,hvala cvetličarki Alenki Kofol za celoten cvetlični aranžma in sijajne sončnice,ki so ta dan le za naju cvetele in žarele v vsej svoji lepoti, hvala fotografu Simonu Avscu za smeh in fantastične fotke in seveda hvala skupini ADUT za žurko, ko noge kar niso mogle nehati poplesavati :-) Zbrani iz vseh vetrov ste bili čudovita in uigrana ekipa in vsi skupaj ste najin dan naredili čaroben!

Monika Urdih 22.05. 2015

30.8.2014 sva se poročila na posestvu Hiše posebne Sorte. Bilo je kraljevsko in magično, dan nama je bil naklonjen, svatje sproščeni, midva vesela, pri Sortevih pa maksimalno pripravljeni na našo poroko. Sprejem je bil odličen, večerja pa čarobna. Hrana več kot odlična, postrežba vrhunska in vse osebje prijazno, sproščeno in nasmejano. Priporočava vsem. Nekateri smo tu tudi prespali, za kar moramo poudariti, da so sobe lepo opremljene, apartmaji čisti, postelje pa vrhunske. Vse pohvale vsem, ki so najin dan naredili še bolj čaroben kot je bil. Hvala, Monika in Uroš

Katarina 22.05. 2015

Super moderni in čisti apartmaji, prekrasna okolica, odličen zajtrk, sami presežniki… V vaše konce sva prišla čisto naključno in zagotovo se še vrneva, hvala vam za gostoljubje!

Andreja Palatinus 22.05. 2015

Dragi gospod in ostala ekipa Sorta! :)

“Kje začeti s pohvalami? Najprej kar na začetku.. Pravem začetku. Ob obisku skupine strokovnjakov s področja morskih odpadkov je bila prva misel za večerjo, seveda na obalo. Ampak, usoda je očitna hotela, da nam priobalno območje ni bilo namenjeno in v zadnjem trenutku smo morali poiskati alternativo, ki bi bila po možnosti blizu Ajdovščine. Kaj drugega kot Hiša posebne sorte. Samo enkrat sem jo po naključju našla in “sprobala” in ostala mi je v spominu, tako da sem skupini takoj predlagala, da gremo k njim.

Prevod imena je bil posebna naloga :) House of a special kind :) They are situated… (nadaljujem po slovensko) locirani so v izjemnem okolju, naravi, ob rečici, v dolini. Ekološka kmetija s svojimi pridelki in staro sorto jablan, iz katerih naredijo suuuper sok. Hrana izjemno dobra! Pa še zelo lepo imajo urejeno…. I am sure you will like it.. :)

Ko sem jim pokazala spletno stran, so bili navdušeni in mislim, da so se prav veselili obiska te posebne hiše. Takoj sem jih poklicala in kljub kratkemu roku, so nas z veseljem sprejeli. Še detajli o številu vegetarijancev in ostalih želja, pa smo imeli zagotovilo, da smo dobrodošli!

In že ob prihodu, nas je gospodar Vid navdušil s svojo fotografsko nadarjenostjo, saj smo kar takoj naredili skupinsko fotko.. Večerja je bila že pripravljena,tako da smo po uspešnem delovnem dnevu kar hitro sedli za mizo..

Začeli smo z vinom, ki je navdušil prav vse! In nadaljevali s predjedjo. Sočna govedina, ravno pravšnja porcija in začetni pogovori so stekli. Jedi pa so postajale z vsako “rundo” boljše. Njoki, šparglji, štruklji, izjemna svinjina in na koncu še boljši kakijev sladoled .. zelo okusno. Seveda s kapljico vinca, katerega je pohvalil celo gospod iz Nizozemske, ki drugače nikoli! ne pije! Pa verjamem mu..

Vesela, da sem pomembnim gostom lahko pričarala tako lep večer, smo si na koncu še poravnali račun, ki je bil zelo zelo prijazen, ne samo za slovenko, temveč tudi za vse ostale!

Neradi smo sedli v avtobus in se spraševali, zakaj nismo naročili sob v tej čudoviti dolini :)

Nisem pričakovala, da bomo v malem kraju Kodreti blizu Vipave našli toliko stila, domačnosti, dobre hrane in pijače, pripravljenosti za sodelovanje in prijaznosti.

Res, hvala vsem! Imeli smo se lepo in zagotovo se vrnemo.

Andreja Palatinus, Inštitut za vode RS – v imenu celotne tehnične podskupine za morske odpadke v okviru Morske direktive(2008/56/ES) na evropskem nivoju

Message