Masaže in terapije


Za dosego maksimalnega terapevtskega učinka masaže in popolne psihične in fizične sprostitve, priporočamo večdnevni tretman.
Kombinacija masaž, ki zajema celotno telo, se izvaja z uporabo vrhunskih masažnih olj in individualnim pristopom terapevta do stranke.

S takim načinom dela dosegamo visoke rezultate na mehkem mišičnem tkivu, cirkulaciji krvi, delovanju limfe, ter uravnovesimo in harmoniziraramo duha za daljši čas. Pravilno delovanje telesa, sproščenost in dobro počutje so spremljevalni učinki takih masaž.

Tridnevni paket masaž traja po uro in pol na dan. Daljši ali krajši termini so mogoči v dogovoru s terapevtom.

V kombinaciji s sprehodi po gozdnih poteh in travnikih neokrnjene braniške doline in ob dobri doma pripravljeni in na ekološki način pridelani hrani in pijači se pozitivni učinki masaž gotovo še izboljšajo.

Masaže izvaja maser refleksoterapevt.

ROČNA MASAŽA CELEGA TELESA
55 min ROČNA MASAŽA »PLUS«
90 min TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA
30 minKlasične masaže celega telesa so poznane kot nekakšen »protistrup« stresu in z njim pogojenimi boleznimi. Z masažo se izboljša delovanje krvnega in limfnega obtoka, koža se ogreje in postane bolj elastična, vitalna in mehansko bolj odporna. Ponujamo vam razne kombinacije masaž, kot je na primer ročna masaža »PLUS«, ki poleg celega telesa zajema tudi masažo stopal.
ROČNA MASAŽA NOG
30 min PROGRAM »TEŽKE NOGE«
30 minREFLEKSNA MASAŽA STOPAL
40 minPri »težkih nogah« je naj večkrat vzrok napetost v mišicah in slaba prekrvavitev v tem del. Prav zaradi tega pri nas izvajamo masažo nog v kombinaciji z akupresuro in refleksno masažo stopal. Masaža je tudi primerna za stimuliranje oziroma sproščanje mišic prej ali po fizični aktivnosti (tek, kolesarjenje,…). Pri tem programu se uporabljen en od gelov za utrujene in otekle noge.
 MASAŽA OBRAZA
20 minMasaža obraza nam povrne občutek lahkosti in sprostitve., naši polti pa povrne zdrav videz. S počasnimi gibi masaže doživimo popolno sproščenost, znebimo se glavobola, napetosti, stresa in v veliki meri tudi težav v povezavi z spanjem.
INDIJSKA MASAŽA GLAVE                   
30 min Je razširjena masaža obraza, ki zajema tudi masažo vratu ramenskega dela lobanje in lasišča. Izvaja se brez uporabe olja in je primerna za ljudi z zelo občutljivo kožo.
KLINIČNA AROMATERAPIJA                   
60 min / 90 min Klinična aromaterapija je masaža celega telesa, ki zajema masažo nog, hrbta, vratu, trebuha, obraza in rok. Izvaja se z mešanicami eteričnih olj za telo, izbranih glede na želeni učinek sprostitve, odvajanja toksinov ali stimulacije. Uporablja pa se lahko še kombinacija olj proti mišičnim napetostim, proti celulitu in proti strijam.
ANTISTRESNI PROGRAM                       
45 min Pri antistresnem programu uporabljamo olje za sprostitev telesa ter specifično olje za nanos na dele telesa, kjer so mišične napetosti in bolečine. Antistresni program obsega štiri faza:
sprostitev mišičnih napetosti na hrbtu in v vratu, sprostitev stranskega dela vratu in obraza ter na koncu še pritiskanje na refleksne točke na stopalih.
 PROGRAM ZA RAZTRUPLJEVANJE             
45 min  Pri tem programu se uporablja olje za odvajanje toksinov iz telesa. Sprostitev hrbtnih mišic je nujno potrebna zaradi povečanja pretoka limfne tekočine, kije poteka navzgor vratni del, zato se drenažno odstranjuje zaostale toksine v telesu. Tretman zajema masažne tehnike na hrbtu, vratu, nogah in stopalih.
ANTICELULITNI PROGRAM                     
40 min  Specifični program masaž proti celulitu imajo pomembno vlogo. Z limfo- drenažnimi prijemi podkožno tkivo in mišice ogrejemo, s tem izboljšamo pretok krvi v mišicah in mikrocirkulacijo  podkožnega tkiva. Cilj vsake metode za odpravljanje celulita je zmanjšanje maščobnih celic, poživitev krvnega obtoka, vezivnemu tkivu vrniti normalno prožnost in napetost ter uravnovesiti izločanje odpadnih snovi. 

BOWNOVA TERAPIJA

Bownova terapija je manualno-energetska tehnika, ki preko vnašanja dražljajev v nevrološki sistem z manipulacijo mišičnih tkiv in fascije v telesu povzroči predvidljive odzive, ki vodijo so sistemskega resetiranja in integracije. Bownovo terapijo sestavljajo poteze preko točno določenih točk na telesu. Terapija hitro in učinkovito zmanjša miofascialno tenzijo in pomaga pri vzpostavitvi ravnovesja v nevrološkem,hormonalnem, limfatičnem in energetskem sistemu. Telo se odzove na vnešene dražljaje samo v tolikšni meri, kot je v določenem trenutku zmožno.

Kako se Bownova terapija razlikuje od drugih terapij?

 • sestavljena je iz Bownovih potez
 • s klientovim telesom smo v stiku kratek čas, sledi pavza
 • med pavzo se umaknemo iz klientovega energetskega polja, da se telo lažje odzove na vnešene dražljaje
 • terapija je idealno izvajana enkrat na teden, 4-6 krat
 • izvajamo jo lahko pri vseh starostnih grupah in pri večini fizičnih problemov.

INDIKACIJE:

 • problemi v vseh mehkih tkivih
 • športne in ostale poškodbe
 • bolečine v hrbtenici
 • glavoboli, migrene,
 • motnje v dihalnem, prebavnem, reprodukcijskem in hormonskem sistemu
 • akutna in kronična utrujenost
 • med nosečnostjo, porodom, po porodu
 • dojenčki (nemir, kolika)
 • rehabilitacija po operacijah, mehčanje brazgotin
 • kot preventiva, sprostitev in kontrola stresa.