Hišni red


 

 1. V Hiši posebne sorte smo zavezani varovanju narave in okolja. Prosimo vas, da nam pri tem pomagate. Hiša se ogreva in hladi samo na obnovljive vire. Če imate prižgano hlajenje ali ogrevanje, vas prosimo, da preverite, če so okna zaprta. Ko zapustite sobo, vas prosimo, da preverite, če je ugasnjena luč. Izogibamo se uporabi plastike. Odpadke recikliramo. Skupaj lahko naredimo največ.
 1. Recepcija obratuje od 7h do 22h.
 1. Rezervirana soba vam je na voljo od 16.00 ure dalje. Na dan odhoda vam je soba na razpolago do 10.00 ure. Po dogovoru se je mogoče dogovoriti za predčasen prihod in kasnejši odhod. Prenočevanje oseb, ki niso prijavljene, ni dovoljeno.
 1. Zajtrk strežemo od 7.30 do 09.30. Ostale obroke strežemo v restavraciji po urniku oziroma po dogovoru.
 1. Goste naprošamo, da nam sporočijo morebitne alergije ali posebnosti glede prehrane predčasno, zato da lahko poskrbimo primerno hrano.
 1. Prinašanje hrane in pijače v restavracijo in zajtrkovalnico ( ali v jedilnice) ni dovoljeno, razen po predhodnem dogovoru.
 1. Prosimo, da med bivanjem v naši hiši upoštevate tudi prisotnost drugih gostov. Nočni mir traja od 22.30 do 7.00 ure. Prosimo, da se v tem času gostje hotela izogibajo povzročanju hrupa.
 1. Kajenje je prepovedano v vseh prostorih. V primeru kršitve se gostu zaračuna kemično čiščenje prostora.
 1. Požarni red in oznake zasilnih izhodov so izobešeni na temu namenjenih mestih.
 1. Prosimo, da imate ključe sob vedno na varnem in pri sebi ter da sobo zaklepate. Pri odjavi oz. na dan odhoda jih izročite delavcu recepcije. Morebitno izgubo ključev se obračuna gostu (10,00€ /ključ).
 1. Brisače lahko na željo gosta menjujemo vsak dan, posteljnino pa enkrat na teden.
 1. Prinašanje in uporaba grelnih in kuhalnih aparatov je v sobah ter v celotnem nastanitvenem delu hotela zaradi požarne varnosti prepovedana.
 1. V nekaterih sobah z veseljem sprejemamo goste s hišnimi ljubljenčki. Bivanje hišnih ljubljenčkov se doplača. Hišni ljubljenčki so vedno z lastnikom, ki prepreči, da motijo ostale goste in osebje. Hišni ljubljenčki morajo v skupnih prostorih vedno biti privezani na povodcu oziroma nameščeni v košari za prenašanje. Zaradi higienskih razlogov niso dovoljeni v restavraciji. Lastnik je odgovoren za vso morebitno nastalo škodo, ki bi lahko nastala v hiši in njeni okolici ter je primoran za hišnim ljubljenčkom počistiti in kriti vse stroške povezane z morebitno nastalo škodo. Cena za nočitev vašega ljubljenčka znaša 25€. V ceno je všteto dodatno čiščenje, ki je še posebej pomembno zaradi vse večjega števila alergij. Za prihod hišnjega ljubljenčka se je potrebno vnaprej dogovoriti.
 1. Parkiranje je za goste naše hiše brezplačno. Za morebiten vlom ali poškodbe na avtomobilu parkiranem na hotelskem parkirišču ne odgovarjamo. Priporočamo, da med vašo odsotnostjo zaklepate prostore, saj za stvari v sobah in apartmajih v času vašega bivanja ne moremo prevzeti odgovornosti.
 1. Gost odgovarja za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi. Pridružujemo si pravico, da gostom, ki kršijo hišna pravila ali z neprimernim obnašanjem motijo druge goste, prenehamo ali ne nudimo naših storitev. V hotelu ne toleriramo verbalnega ali fizičnega nasilja. V primeru kršitev bomo primorani ustrezno ukrepati.
 1. Če imate kakršnekoli želje ali pa pripombe v zvezi z vašim bivanjem pri nas, Vas prosimo, da nam to sporočite. Vse se da rešiti.
 1. S potrditvijo rezervacije se razume, da ste s hišnim redom seznanjeni in da ga boste spoštovali.
 1. Pridržujemo si pravico do sprememb hišnega reda.