S kolesom

Naša hiša leži v prijetni dolinici, ki povezuje Kras in Vipavsko dolino. Lepše izhodišče za kolesarske poti bi si težko predstavljali. Saj lahko čez romantično kraško pokrajino hitro prikolesarimo vse do morja. Ob tem lahko ob prijetnih aromah občudujemo simpatične kraške vasice.

Po drugi strani pa je Vipavska dolina z griči in hribi, ki jo obkrožajo že dolgo poznan izziv v kolesarskih krogih. Navsezadnje je tu že dvakrat potekala trasa slovitega Gira d` Italia in Dirke po Sloveniji.

Že leta sodelujemo z agencijo Helia (https://www.helia.si/), ki skrbi za odlično organizirane ture po Sloveniji in celotni Evropi.

Kolesarska potepanja v naših krajih lahko prilagodite različnim težavnostnim stopnjam. Gostili smo tudi že vrhunske kolesarske ekipe. In ne nazadnje – kolesarska sezona je zaradi ugodne klime in milih zim odprta celo leto. Vrhunska kolesa si lahko preko aplikacije izposodite v naši hiši. Z našimi kolegi https://www.rockvelo.com/ vam zagotavljamo vrhunsko doživetje. Za vas smo pripravili tri izhodiščne kolesarske poti po naši prelepi okolici, ki jih lahko seveda po želji tudi nadgradite.

 

 

Napoleon`s bridge over the Vipava river during an e-bike tour of the Vipava Valley.

1. Vrhunsko električno kolo 49€ na dan.

Kolesa si lahko izposodite tudi tukaj

 

Družinska kolesarska pot po dolini Branice

Ta kolesarski izlet vas popelje po ravninski stranski poti vzdolž reke Branice. Kolesarili boste s pogledom na mogočni grad Rihemberk ter pred vasjo Saksid zavili na makadamsko pot. Mimo sotočja reke Branice in Vipave boste pot zaokrožili skozi Dornberk, kjer je možnost okrepčila. Nazaj v Hišo posebne sorte se vrnete po že znani poti. Kolesarjenje je primerno tudi za manjše otroke – vajene kolesarjenja na cesti s prometom.

 

Kolesarski krog po Vipavski dolini – primerno za električna kolesa

 Ta nekoliko daljši kolesarski izlet vas popelje preko vipavskih gričev v Vipavsko dolino. Čakajo vas pogledi preko vinogradov na Nanos, Goro in Čaven. Kolesarili boste skozi najlepše vinorodne kotička, obiskali mesto Vipavo ter po stranskih poteh nadaljevali vse do Vipavskega Križa! Tam je idealen trenutek za postanek in okrepčilo na bike točki Darovi Vipavske. Nazaj v Hišo posebne sorte se povzpnete čez Vrtovče, potem pa vas čaka le še lahkotno kolesarjenje na izhodišče. Izlet je bolj razgiban in pravi užitek na električnih kolesih!

 

Kolesarski krog po Krasu – primerno za električna kolesa

Kolesarski izlet vas vodi na Kras, ki je znan po kamnu, Teranu in pršutu. Najprej boste kolesarili skozi slikovito dolino reke Branice, ki je odlično ogrevanje za glavni vzpon dneva – prelaz Železna vrata. Tam se vam bodo odprli čudoviti razgledi nad Vipavsko dolino, vse do alp. Ko klanec premagate, sledi umirjeno kolesarjenje skozi kraške vasice, kjer lahko občudujete spretnost kamnosekov v pristni kraški arhitekturi. Po stranskih cestah in makadamskih poteh prispete v vasico Štanjel, ki si zasluži čas za raziskovanje in okrepčilo. Čaka vas le še spust nazaj v dolino Branice in že ste nazaj v Hiši posebne sorte! Ker je izlet razgiban, bo zanj najbolj primerno električno kolo!

 

Povpraševanje