Zasebnost in piškotki


Na spletni strani sorta.si vas kot upravljalci podatkov s tem obvestilom seznanjamo, kako vaše osebne podatke na naši strani obdelujemo ter za kaj jih uporabljamo. Vaše podatke bomo uporabili izključno za namene obveščanja, v kolikor ste naročeni na e-novice ter za namene boljše uporabniške izkušnje. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1, ZVOP-2, ZPT-1B in GDPR.

V kolikor vas zanimajo dodatna pojasnila, nas lahko vedno kontaktirate na e-poštni naslov info@sorta.si

 

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave vaših podatkov

Ko izpolnite kontaktni obrazec na naši spletni strani sorta.si, se v našo podatkovno bazo zapišejo nekateri vaši osebni podatki. O vas hranimo uporabniško ime oz. ime in priimek, v kolikor se povežete prek Facebook vtičnika ter e-poštni naslov. Drugih vaših osebnih podatkov v našo zbirko ob registraciji ne zapišemo.

V kolikor se naročite samo na e-novice, se v našo zbirko podatkov zapiše vaš e-poštni naslov.

Vsakič, ko obiščete našo spletno stran, se samodejno zbirajo naslednji podatki, ki jih lahko v našem imenu zbirajo in obdelujejo piškotki tretjih oseb, natančneje orodje Google Analytics:

  • Tehnični podatki, ki vključujejo naslov internetnega protokola (IP), vrsto in različico brskalnika, operacijski sistem in platformo, vrsto naprave
  • Podatki o vašem obisku, kar vključuje URL povezavo ter vsebine, ki ste si jih ogledali, trajanje obiskov na določenih straneh ter število obiskanih prikazov

Vaše osebne podatke obdelujemo z namenom boljše uporabniške izkušnje ter lažje uporabe naše spletne strani sorta.si. V nobenem primeru vašega imena in priimka ter e-poštnega naslova ne bomo delili s tretjimi osebami.

 

Iznos

Zbirke vaših osebnih podatkov hranimo na območju Republike Slovenije, drugim državam ali drugim posameznikom pa jih v nobenem primeru ne iznašamo.

 

Obdobje hrambe

Osebne podatke hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika.

 

Pravice posameznika

Vsak posameznik lahko za svoje podatke od nas kadarkoli zahteva:

  • Vpogled
  • Popravek
  • Prekinitev soglasja za obdelavo in hranjenje
  • Izbris

V kolikor posameznik meni, da so mu z naše strani kadarkoli kršene pravice z naslova varstva osebnih podatkov, lahko kadarkoli poda pritožbo na naš e-poštni naslov info@sorta.si ali Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji. Storili bomo vse, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic!


Piškotki

Kako naš portal uporablja piškotke

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna.

Piškotki na naši spletni strani niso posredovani nikomur, uporabljajo se le za boljše delovanje strani in čim boljšo uporabniško izkušnjo ter za statistiko.

Naša spletna stran za nemoteno delovanje in zagotavljanje dobre uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Seznam piškotkov z opisom delovanja najdete spodaj.

Ime piškotka Trajanje Namen
PHPSESSID session Sejni piškotek, ki ga uporablja portal
__utma 1 minuto Piškotek za statistično evidenco v Google Analytics
__utmb 30 minut Piškotek za statistično evidenco v Google Analytics
__utmc session Piškotek za statistično evidenco v Google Analytics
__utmz 6 mesecev Piškotek za statistično evidenco v Google Analytics
cookieconsent_status 1 leto Piškotek za potrditev uporabe piškotkov.