Apartmaji Slovenija


Včasih je kratek oddih v naravi tisto, kar zares potrebujemo, da si spočijemo od napornega vsakdana in si naberemo novih moči. Običaj je, da si za rojstne dneve, praznike in obletnice podarjamo različna drobna in malo manj drobna darila – zakaj se ne bi letos odločili za romantičen oddih v moderno opremljenem apartmaju, ali pa s to možnostjo obdarili prijateljev ali družinskih članov? Materialne pozornosti znajo biti zelo lepe, a izkušnje in nova doživetja so tisto, kar nam za vedno ostane v spominu. Počitnice ali podaljšan vikend, preživet v apartmaju, nam predstavlja priložnost, da umirimo svoj življenjski tempo in se posvetimo temu, kar je v življenju zares pomembno: grajenje in negovanje medsebojnih odnosov. Še posebno, če je naš urnik stresen in natrpan, se spopadamo z zahtevno kariero in živimo v večjem mestu, je krajši oddih v naravi tisto, kar nam bo pomagalo nabrati si novih moči. V apartmaju, obdanem s slikovito kraško pokrajino in svežim zrakom, bomo odmislili svoje dnevne tegobe in poskrbeli za umirjen, aktiven in zdrav življenjski slog, za katerega doma včasih zmanjka časa in energije. Presenetite svojo boljšo polovico z rezervacijo v udobno opremljenem apartmaju in si privoščite čas samo za vaju.

Vsak letni čas prinese nove radosti

V Sloveniji obstaja širok nabor ponudb apartmajev in nastanitev, ki jih lahko izkoristimo v vseh letnih časih, saj prav vsak s sabo prinese drugačne radosti. V toplejšem vremenu bomo verjetno več časa želeli preživeti zunaj, kjer si lahko ogledamo različne naravne in kulturne znamenitosti, si pripravimo piknik ali se ukvarjamo s športom. Odločimo se lahko za pohodništvo ali kolesarjenje po urejenih poteh, tek ali nordijsko hojo. V hladnejših mesecih se lahko odpravimo le na krajši sprehod in se, v kolikor se odločimo za nastanitev v apartmaju na turistični kmetiji, bolje spoznamo s kmečko tradicijo, izročilom in lokalnimi običaji. Kmečki turizem slovi po preizkušanju domačega vina in pršuta, delavnicah starih običajev (ljudski ples, glasba, obrt …) in vodenih peš izletih. Degustacija vin predstavlja enkratno priložnost za klepet, sproščanje in spoznavanje lokalnih dobrot. Kuhinja temelji na tipičnih pokrajinskih jedeh, pestrosti okusov, ekološki pridelavi in uporabi zdravih sezonskih sestavin. Tako bomo poleg vsega razvajanja hkrati naredili tudi nekaj zase in poskrbeli za svoje zdravje, dušo in telo.

Nočitev za dve osebi v umirjenem ambientu s pestrim naborom dodatnih storitev

Romantičen oddih v apartmaju sredi narave je izvrstno darilo, ki ga lahko ljubljeni osebi poklonite ob obletnici, Valentinovem dnevu ali pa kar tako. Ko izbiramo destinacijo za nočitev za dve osebi, se lahko odločimo za ponudbe, ki vključujejo prenočitev v apartmaju z vključenim zajtrkom ali pa polpenzionom. Smiselno je izkoristiti tudi kako izmed drugih ponujenih storitev in si tako zagotoviti, da bo naš dopust zares nepozaben. Sprostili se bomo ob različnih masažah, ki nam zagotavljajo popolno fizično in psihično regeneracijo. Odločimo se lahko za masažo obraza, glave, stopal ali hrbta. Prav tako je na voljo antistresni program, kjer z uporabo olj na specifičnih delih telesa olajšamo napetost in bolečino. Z eteričnimi olji se izvaja klinična aromaterapija, anticelulitni program in program za raztrupljevanje pa poskrbita za boljši pretok krvi in limfne tekočine. S tehniko Bownove terapije lahko v našem telesu ponovno vzpostavmo ravnovesje. Naj vaša nočitev v apartmaju ne bo omejena le na spanje – privoščite si dodatne storitve, se zares odklopite od domačih skrbi in poskrbite za popolno relaksacijo in vzpostavitev telesne ter psihične harmonije.

Očarljiva Slovenija: apartmaji v osrčju narave

Velikokrat se nam zdi, da moramo za sproščujoča doživetja potovati v eksotične dežele daleč od doma, vendar temu ni tako. Naša dežela ponuja ogromno lepih kotičkov, zelenja in naravnih lepot, kjer si lahko napolnimo baterije in se vrnemo nazaj v svoj vsakdan spočiti in polni pozitivne energije. Apartma na turistični kmetiji nam ponuja združitev dveh svetov – doživimo lahko ruralno okolje, pri čimer pa se nam ni potrebno odpovedati modernemu udobju, veliki postelji in gledanju televizije. V tematsko opremljenih in skrbno premišljenih apartmajih lahko doživimo edinstven utrip lokalnega okolja, veliko pa jih je primernih tudi za gibalno ovirane osebe. Uživamo lahko v kulinaričnem razvajanju, spoznavanju življenja, kot so ga živeli naši predniki in seveda rekreaciji v neokrnjeni naravi. Kraška pokrajina nudi odlično priložnost za aktiven dopust, če si tega seveda želimo, in je svetovno prepoznavna zaradi svojih naravnih danosti. Vipavska dolina je slikovita v vseh letnih časih in skriva številne idilične vasice, ki s svojo domačnostjo in neoporečnestjo očarajo vsakega mimoidočega. Klasičen kamnit slog starih hiš nam predstavlja pravo potovanje skozi čas, kjer lahko spoznamo bogato kulturno dediščino in primorsko lokalno izročilo.