Komentarji

Tanja Haszlakiewicz in Miha Janezic 06.09. 2019

Dragi g. Vid in vsa vasa druzina!
Tezko z besedami opisem vse dogajanje, obcuteke, ki smo jih vsi bili delezni, na najin porocni dan pri vas. Tako energijo, povezanost in usklajenost, veselje, sreco in iskrenost lahko obutis le v resnicno pravi druzbi, ambientu. Vasa pomoc in pripravljenost prisluhniti najinim zeljam, sploh pri postavitvi miz in stevilu gostov :-) ter pri uzivanju v najinem plesu, je res neverjetna.
Tako noro smo vsi uzivali, sploh tisti na sodih :-)
Pocascena sva, da ste naju in vse najine svate tako lepo sprejeli in pogostili. In kot sva rekla….cez 5 let bova imela obletnico pri vas, plesala pa bova argentinski tango z vrtnico med zobmi :-)
Neskoncno hvala za carobne trenutke :-)

Jana in Boštjan 27.05. 2019

Izbira Hiše posebne sorte za najino poročno večerjo je bila več kot upravičena. Izvrstna hrana in postrežba, čudovita lokacija in njena okolica, krasno vzdušje in zabava, udobna prenočišča z zajtrkom in seveda odlična komunikacija je le nekaj razlogov, da bi jo brez zadržkov priporočila vsem parom, ki si želijo stopiti na skupno pot na najlepši možen način. Iskrena hvala g. Vidu in njegovi družini, da ste nama pričarali popoln večer. Zagotovo se še vrneva!

Marko 20.05. 2019

16.5. 2019 smo se dobili parakolesarji na pripravah v Kodretih na posestvu Hiša posebne sorte. Bili smo prijazno sprejeti, prostori so primerni za invalide na vozičkih, hrana je bila domača in dobra, osebju se zahvaljujem za prijaznost. Bilo mi je lepo. Hvala

Luka 20.05. 2019

As a member of paracycling team of Slovenia I’m very thankful to have such a beautiful host in the Vipava Valley.
With theirs professional approach, beautiful appartments, surrounded with a stunning landscape, it’s a perfect place also for sport teams for training.
Very tasty and especially home made food with a breathtaking dining room.
Vid the owner and his wife were very kind and adaptable to all the changes.
Many thanks, I hope that we will be there for the next training camp.

Aleksej Dolinsek 20.05. 2019

V Hiši posebne sorte smo bivali na kolesarskih pripravah slovenske parakolesarske reprezentance. Navdušila nas je prijaznost osebja na čelu z lastnikom g. Vidom. Za nas so odlično poskrbeli z vrhunsko hrano iz domače pridelave. Za hrambo koles in naše ostale športne potrebe tudi ni bilo prav nobenih težav. Izjemno prilagodljivi, ustrežljivi in veseli ljudje! Lokacija je odlična za kolesarjenje tako profesionalcev kot izletniških kolesarjev! Hiša posebne sorte je prilagojena tudi gostom z invalidnostjo za kar so prejeli zlati certifikat. Priporočam!

Gregor 20.05. 2019

Z parakolesarji smo preziveli super konec vikenda v lepo urejenih apartmajih Hise posebne sorte, najbolj sem bil navdusen nad dobro hrano

Jurij Porenta 20.05. 2019

Super sem se imel v prostornem stanovanju z odlično hrano in v mirnem okolju zelene Slovenije v Vipavski dolini.

Hiša posebne sorte – odlični ste. Najboljše pa so bile sladice.

Gremper F. Martin 10.05. 2019

Ich bin total begeistert von dieser Traum-Lokation weil:
Eingebetet im grünen und herrlich duftenden, sanften, hügligen Tal zwischen Meer und Vipava. Lieblich begleitet durch zwitschernde Vögel und weidenden Kühen.
Aussengelände harmonisch eingebetet in die wunderschöne Natur, mit Rücksicht auf die immer da gewesenen Pflanzen, Bäume, Blumen und dem unverwechselbaren Karststein.Individuell, von Hand verarbeitet Apartments, Zimmern nach diversen Themen in Liebe erstellt.
Zum Beispiel das Thema Schnittlauch, Rosmarin usw…- lassen Sie sich überraschen.
Farblich, lieblich abgestimmte Themen die sich jeweils durch die Apartments ziehen.

Mein persönliches Prunkstück ist und bleibt jedoch das Restaurant im Gewölbe Keller Stil, kathedralisch, anmutig mit ruhender Kraft, Aussparungen welche tolle Gipsskulpuren enthalten…an der Anzahl etwa 14 (lokale Künstlerin)

Ein Haus welches sich anfühlt wie vor etwa 300 Jahren erbaut, tatsächlich aber in den letzten 20 Jahren erstellt wurde und immer noch wird…

Exzellente Küche welche sehr stark auf lokale Produkte zurückgreift.

Es waren tolle Stunden welche ich verbringen durfte, Rückkehr garantiert!

Paul and Lesley March 24.09. 2018

We recently stayed here during a Helia Self Guided Cycle Tour. After a long ride , the quiet, calm welcoming and homely feel was just what we needed. Nothing was too much trouble and the food was amazing .

The views from our lovely apartment were breathtaking and the whole experience was perfect, we set off the next day after a very hearty breakfast.

Thank you for your hospitality and fantastic food

Lesley & Paul from the UK

Staša in Ian 06.06. 2017

Najin poročni dan v Hiši posebne sorte je bil nepozaben.
Že na prvem srečanju z Vidom sva začutila tiste prave vibracije – domačnost, pozitivna energija, prijaznost, čudovit ambient. Tu sva imela civilni obred in večerjo z zabavo. Vse je bilo izjemno lepo pripravljeno -sprejem, prostor za civilni obred, pogostitev na terasi in seveda večerja.
Z Vidom se je bilo fino dogovarjati, saj nama je pomagal z nasveti, najine ideje je navdušen sprejel.
Zelo lepo urejene in udobne so tudi sobe in apartmaji. Zjutraj pa nas je pričakal še kraljevski zajtrk.
Če povzameva – fantastično :) Res sva vesela, da sva vas našla! Se sigurno vrneva! :)

Nataša 23.11. 2016

Vsem , res prav vsem se iskreno zahvaljujem, da ste mi omogočili preživet tako lep in sproščen dan.

Vsak od vas je s svojo energijo, dobro voljo in odlično izpeljano nalogo prispeval  v celotno praznovanje,

ki je neponovljivo in mi bo za vedno ostalo v najlepšem spominu.

HVALA….

Nataša

Anja in Rado 20.11. 2016

Na prečudovit junijski dan sva sprejela eno izmed najpomembnejših odločitev svojega življenja. Neizmerno sva hvaležna, da sva lahko ta pomemben trenutek delila z drugimi v Hiši posebne sorte. Ko sva jo obiskala prvič, sva bila prepričana, da poroke ne želiva imeti nikjer drugje. Gospod Vid je s svojo ekipo svoje delo opravil izvrstno, vse je bilo tako, kot sva si zaželela. Hrana, ambient, organizacija – vse je bilo do do potankosti izdelano, tako da sva bila lahko popolnoma brez skrbi.

Še enkrat hvala za vse!

Tomaz in Petra 14.11. 2016

Dolgo sva premišljevala s Petro kje bi naj imeli poročno večerjo…po internetu sta naju Kodreti in Hiša posebne sorte očarala..Ko sva prispela v Hišo posebne sorte naju je že čakal Vid, zelo je nama bil naklonjen, pomagal nam je z idejami, takoj sva se počutila kot doma..Celo vreme nas je tisti dan obdarilo s soncem tako da smo predjed lahko imeli na terasi..Pogled na griče okoli stavbe, kravce na paši, ribnik in igrala za otroke so nas totalno prevzeli…Hrana je bila izvrstna in vse je bilo super! Hvala Vid tebi in tvojmu teamu za vse!

Katarina in Andrej 03.08. 2016

Vtisi z najinega poročnega dne so še sveži, zato jih bova kar čimprej zapisala :) Na kratko: super, odlično, nepozabno… Malo bolj na dolgo: v Hiši posebne sorte sva imela civilni obred in večerjo ter zabavo. Gospod Vid nama je že v tednih pred tem pomagal z nasveti pa tudi upošteval vse najine želje, tako da je tisto soboto vse potekalo točno tako, kot sva si zamislila. Ambient je že tako ali tako enkraten, hrana je bila odlična, osebje pa zelo prijazno in prilagodljivo. Zabava je bila glasna, ker sosedov v bližini ni, nismo nikogar motili :) proti jutru smo se izmučeni samo preselili nadstropje ali dve višje in popadali po udobnih posteljah. Če bi se še tako trudila najti vsaj eno pomanjkljivost, nama ne bi uspelo :) Torej, se vidimo na zlati poroki! ;)

Karin 07.12. 2015

Včeraj sva šla na kosilo v Hišo posebne sorte, ker sem dobila darilni bon Zvezdar. Zelo sva bila zadovoljna s postrežbo, natakar je bil izjemno prijazen in hrana je bila več kot odlična. Zelo sem uživala v vsakem grižljaju, vsaka jed je imela izvrsten in edinstven okus. Sestavine so bile sveže in na pogled je bila hrana paša za oči. Zelo priporočam obisk te restavracije!

Ruth in Iztok 12.10. 2015

Najin abraham pri Sortovih je bil nepozaben. Bili smo zelo prezadovoljni tako s hrano kot osebjem in čistočo, ambientom in urejenostjo okolice.
Hvala Vam, res ste nekaj posebnega.

Nives in Vili 01.07. 2015

Hišo posebne sorte sva prvič obiskala 14. marca 2015, kjer me je moj mož Vili zaročil. Kadarkoli sva se prej pogovarjala o poroki, sva vedno govorila, da ne bova komplicirala in ne bova imela ceremonije, ampak se bova šla poročiti kar med tednom na matični urad. Ampak ko sva takrat videla ambient Hiše posebne sorte in okusila njihovo kulinariko, sva se zaljubila na prvi pogled in se takoj obojestransko strinjala, da se želiva poročiti prav tu. In po večerji in zaroki smo z gospodarjem, gospodom Vidom, v dveh urah imeli pripravljen celoten koncept najinega poročnega slavja.

In tako je napočil 30. maj 2015, dan najine poroke. Ne želiva biti osladna, ampak je bil to dejansko najsrečnejši dan najinega življenja. In velika mera zahvale gre prav Hiši posebne sorte, njihovim gospodarjem in celotni njihovi ekipi. Neverjetno so se potrudili za ambientalno vzdušje in za kulinarične presežke. Bilo je fantastično. Gostje so bili naravnost navdušeni in še dandanes hvalijo Hišo posebne sorte kot eno najlepših in najboljših domačij daleč naokoli. Odlična domača hrana in vino! Prav tako smo bili navdušeni nad apartmaji, kjer smo po poroki prespali.

Celotni ekipi Hiše posebne sorte se še enkrat iz srca zahvaljujeva, da so nama vse tako perfektno pripravili in pomagali, da sva res doživela enega najbolj nepozabnih dni najinega življenja.

Toplo priporočava!

Maja & Miha Babnik 29.06. 2015

Tisto majsko soboto sva imela poporočno zabavo v Hiši posebne Sorte. Večer je bil nepozaben tako iz kulinaričnega doživetja kot ambientalnega vidika. Izbrana družba, ki je z nama proslavila ta poseben dan, je bila navdušena nad prelepo okolico, hrano, vinom in gostoljubnostjo osebja. Plesali in zabavali smo se do zgodnjih jutranjih ur. Posebej morava pohvaliti gospoda Vida, ki se je zelo potrudil pri načrtovanju zabave in pomagal z dobrimi nasveti pri sestavi slavnostne večerje. Prav tako smo našli skupni jezik pri vseh najinih posebnih željah in presenečenjih za najine goste. Z veseljem bova še kdaj prišla in Hišo posebne Sorte priporočila tudi svojim prijateljem.

Maja in Miha iz Ljubljane

Ana in Luka 01.06. 2015

Z fantom sva za njegov rojstni dan dobila bon Zvezdar, na katerem sva lahko izbirala med večimi gostilnami. Fant je predlagal, da greva v kombinaciji z izletom v hišo posebne sorte, ker je za njo slišal same pohvale. Moram povedati, da sva bila zelo zelo zadovoljna, od vina ki je bilo vrhunsko do hrane za katero nse nisem mogla odločiti,kaj mi je bilo od prinešenega bolj okusno. Odlična postrežba, odlično in zelo pozitivno osebje, gostilna je res na nivoju, sigurno prideva se kdaj, naslednjic sigurno v spremstvu domačih.
Ocena od 1-5…. Brez besed….5+ !

 

 

Andreja Palatinus 10.03. 2015

Dragi gospod in ostala ekipa Sorta! :)

“Kje začeti s pohvalami? Najprej kar na začetku.. Pravem začetku. Ob obisku skupine strokovnjakov s področja morskih odpadkov je bila prva misel za večerjo, seveda na obalo. Ampak, usoda je očitna hotela, da nam priobalno območje ni bilo namenjeno in v zadnjem trenutku smo morali poiskati alternativo, ki bi bila po možnosti blizu Ajdovščine. Kaj drugega kot Hiša posebne sorte. Samo enkrat sem jo po naključju našla in “sprobala” in ostala mi je v spominu, tako da sem skupini takoj predlagala, da gremo k njim.

Prevod imena je bil posebna naloga :) House of a special kind :) They are situated… (nadaljujem po slovensko) locirani so v izjemnem okolju, naravi, ob rečici, v dolini. Ekološka kmetija s svojimi pridelki in staro sorto jablan, iz katerih naredijo suuuper sok. Hrana izjemno dobra! Pa še zelo lepo imajo urejeno…. I am sure you will like it.. :)

Ko sem jim pokazala spletno stran, so bili navdušeni in mislim, da so se prav veselili obiska te posebne hiše. Takoj sem jih poklicala in kljub kratkemu roku, so nas z veseljem sprejeli. Še detajli o številu vegetarijancev in ostalih želja, pa smo imeli zagotovilo, da smo dobrodošli!

In že ob prihodu, nas je gospodar Vid navdušil s svojo fotografsko nadarjenostjo, saj smo kar takoj naredili skupinsko fotko.. Večerja je bila že pripravljena,tako da smo po uspešnem delovnem dnevu kar hitro sedli za mizo..

Začeli smo z vinom, ki je navdušil prav vse! In nadaljevali s predjedjo. Sočna govedina, ravno pravšnja porcija in začetni pogovori so stekli. Jedi pa so postajale z vsako “rundo” boljše. Njoki, šparglji, štruklji, izjemna svinjina in na koncu še boljši kakijev sladoled .. zelo okusno. Seveda s kapljico vinca, katerega je pohvalil celo gospod iz Nizozemske, ki drugače nikoli! ne pije! Pa verjamem mu..

Vesela, da sem pomembnim gostom lahko pričarala tako lep večer, smo si na koncu še poravnali račun, ki je bil zelo zelo prijazen, ne samo za slovenko, temveč tudi za vse ostale!

Neradi smo sedli v avtobus in se spraševali, zakaj nismo naročili sob v tej čudoviti dolini :)

Nisem pričakovala, da bomo v malem kraju Kodreti blizu Vipave našli toliko stila, domačnosti, dobre hrane in pijače, pripravljenosti za sodelovanje in prijaznosti.

Res, hvala vsem! Imeli smo se lepo in zagotovo se vrnemo.

Andreja Palatinus, Inštitut za vode RS – v imenu celotne tehnične podskupine za morske odpadke v okviru Morske direktive(2008/56/ES) na evropskem nivoju

Saša in Matjaž Hafner 09.03. 2015

Začetek avgusta 2014 sva pri vas preživela poseben dan, ki se je začel s sprejemom v vaši čudoviti kleti, ki je ob postreženih dobrotah in hladnem roseju neskončno prijala. Nato ste pripravili prelepo pogostitev po poročnem obredu v senci borovca v Ferrarijevem vrtu, nadalje pa ste nama izpolnili vsa pričakovanja pri poročnem slavju, ki se je odvijala v vaših zunanjih prostorih. Poroka je dogodek, ki tudi od gostinca terja veliko mero skrbnosti in odgovornosti. Pri tem ste bili neprekosljivi. Priprava hrane in postrežba sta bila vrhunska, osebje prijazno in ustrežljivo. Ničesar niste prepustilo naključju. Še posebna hvala in pohvala pa gre g. Vidu Sorti, ki se je nesebično trudil, da je tudi preostali del najinega poročnega dneva potekal gladko in tako, kot sva si zamislila, ko so drugi akterji, ki so bili za to odgovorni, zatajili. Hvala, da ste nama pričarali nepozaben večer in z nama zdržali do zgodnjih jutranjih ur :) Pohvale prejemava na vaš račun tudi s strani svatov, ki so bili z vsem zadovoljni. Zagotovo se še vrneva na kakšen okusen krožnik in kozarec rebule! :) Matjaž in Saša Hafner

Nevenka in Gregor 09.03. 2015

Poseben dan posebnega poletja v Hiši posebne sorte :-) Bilo je preprosto, bilo je pravljično, bilo je čudovito, bilo je nepozabno in bila je prav posebna poroka! Hvala celi družini Sorta – z gostoljubnostjo, postrežbo in kulinariko ste nas razvajali, da svatje zagotovo še dolgo ne bodo pozabili te pravljične sobote nekje na meji med Krasom in Vipavsko dolino. Brbončice se nam še kar smejejo ob misli na ocvrte žajbljeve liste in kozarec roséja, da drugih dobrot sploh ne naštevam… :-)) Hvala Vidu za potrpljenje in za vse nasvete in pomoč pri pripravi, hvala Herti in patru Andreju za draž in svečanost cerkvenega dela v bližnji cerkvici Sv. Katarine, do katere smo se mimo sveže pokošenih travnikov kar sprehodili,hvala cvetličarki Alenki Kofol za celoten cvetlični aranžma in sijajne sončnice,ki so ta dan le za naju cvetele in žarele v vsej svoji lepoti, hvala fotografu Simonu Avscu za smeh in fantastične fotke in seveda hvala skupini ADUT za žurko, ko noge kar niso mogle nehati poplesavati :-) Zbrani iz vseh vetrov ste bili čudovita in uigrana ekipa in vsi skupaj ste najin dan naredili čaroben!

Katarina 09.03. 2015

Super moderni in čisti apartmaji, prekrasna okolica, odličen zajtrk, sami presežniki… V vaše konce sva prišla čisto naključno in zagotovo se še vrneva, hvala vam za gostoljubje!

Monika Urdih 09.01. 2015

30.8.2014 sva se poročila na posestvu Hiše posebne Sorte. Bilo je kraljevsko in magično, dan nama je bil naklonjen, svatje sproščeni, midva vesela, pri Sortevih pa maksimalno pripravljeni na našo poroko. Sprejem je bil odličen, večerja pa čarobna. Hrana več kot odlična, postrežba vrhunska in vse osebje prijazno, sproščeno in nasmejano. Priporočava vsem. Nekateri smo tu tudi prespali, za kar moramo poudariti, da so sobe lepo opremljene, apartmaji čisti, postelje pa vrhunske. Vse pohvale vsem, ki so najin dan naredili še bolj čaroben kot je bil. Hvala, Monika in Uroš

Sporočilo