Organizacija poroke je zapleten proces, zato ga je najbolje prepustiti strokovnjakom


Organizacija poroke je zahteven proces, v katerem mora biti vse skrbno načrtovano in pripravljeno. Ker so cene organizacij poroke dan danes dokaj visoke, se veliko mladih parov, ki so tik pred tem, da si obljubijo večno zvestobo, odloči, da bodo poroko organizirali sami. Vendar se je pri tem potrebno zavedati, da je poroka obred, ki se ga večina posameznikov udeleži zgolj enkrat v življenju, posledično pa je njeno organizacijo bolje prepustiti strokovnjakom, ki imajo na omenjenem področju že veliko izkušenj, in bodo tako poskrbeli, da bo poroka izgledala kot v filmu.

Dan danes so v Sloveniji vse bolj pogoste poroke na prostem

Poroke so med seboj seveda različne, mladoporočenci pa si ponavadi želijo, da bo njihova poroka unikatna, idilična in nasploh sanjska, ter bo tako ostala v lepem spominu tako mladoporočencema kot tudi svatom. Velikokrat se mladoporočenci odločajo za klasične poroke, kjer obred poteka na matičnem uradu ter včasih v cerkvi, kasneje pa nadaljujejo z zabavo v za to predvidenem prostoru. Vse bolj pogoste pa so tudi poroke na prostem.
Poroka na prostem je lahko čudovita in velikokrat pomeni tisto piko na I, zaradi katere je unikatna in nepozabna. Mladoporočenca lahko natančno izbereta kraj, kjer želita dahniti usodni da, prav tako lahko izbereta dekoracijo za poroko, seveda pa je potrebno poskrbeti tudi za izvrstno kulinarično izkušnjo, glasbo in v primeru poroke na prostem tudi za infrastrukturo. Navadno le-to predstavlja poročni šotor, ki lahko služi kot odlična senca pred pripekajočim se poletnim soncem, kot tudi pred dežjem, ki poleti rad preseneti svate. Poroka na prostem je zaradi svoje pristnosti še bolj unikatna. Lepa okolica z lepimi belimi poročnimi šotori ustvarja najlepšo romantično izkušnjo dveh zaljubljenih src in njunih svatov.

Razgibana pokrajina Slovenije predstavlja veliko možnosti za organizacijo poroke na prostem

Slovenija je pravzaprav idealna dežela za organizacijo poroke na prostem saj lahko v razgibani pokrajini vsak par najde prostor zase. Poroke na prostem se lahko organizirajo na gričevnati štajerski, gorati gorenjski ali v primorju. Zelo popularne pa so tudi poroke na Krasu, ki s svojo razgibano naravo pričara prav poseben občutek in poroko naredi nepozabno.

Organizacija poroke na prostem je na začetku povezana z nekaj administrativnega dela

Pred organizacijo poroke na prostem pa se morata mladoporočenca zavedati tudi, da je organizacija poroke na prostem povezana z nekaterimi dodatnimi stroški in administrativnimi postopki. Mladoporočenca morata ob želji po sklenitvi zakonske zveze izven uradnih prostorov vložiti vlogo za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov in to vsaj 45 dni pred načrtovanim datumom poroke. Skupaj s to vlogo je potrebno priložiti tudi pisno soglasje lastnika za uporabo lokacije. Sklenitev zakonske zveze na prostem pa pomeni tudi nekoliko povečane stroške. Ti se določijo z odločbo, ki dovoli sklenitev zakonske zveze in znašajo 170 evrov.

V Hiši posebne sorte se ukvarjamo z organizacijo porok na čudovitem in razgibanem Krasu

V Hiši posebne sorte se ukvarjamo tudi z organizacijo porok na prostem. Poročno slavje ponujamo v prekrasni kraški vasici, ki bo ustvarila idealno vzdušje in pričarala poroko kot iz filma, ki se bo vsem prisotnim vtisnila globoko v spomin. Ob organizaciji poroke bomo zagotovili prostor, poskrbeli pa bomo tudi za poročno dekoracijo ter seveda za izvrstno kulinariko. Kulinarična ponudba Hiše posebne sorte se nanaša predvsem na tipične primorske jedi, ki so značilne za prečudovito kraško pokrajino. V pripravljenih jedeh se, tako kot v sami pokrajini, kaže izjemna pestrost, barvitost, polnost in raznolikost okusov. Dobrote, ki vam jih ponujamo, so ekološko pridelane. Prav zato se ponudba okusov preko letnih časov nenehno spreminja, kar ustvarja še dodatno pestrost in razgibanost našega menija. Za kulinarične užitke skrbi naš kuhar z ekipo sodelavcev, ki zmeraj presenetijo s pravim popotovanje po okusih iz naših spominov.

Pred organizacijo poroke se natančno prepričamo o željah mladoporočencev

Naša ekipa pa ne nastopa le v vlogi kulinaričnih mojstrov, pač pa bomo poskrbeli tudi za vse druge aspekte poroke. Mladoporočencema bomo zagotovili tudi želen prostor in potrebno infrastrukturo. Na željo mladoporočencev lahko organiziramo poročni obred v cerkvi ali pa ostanemo zgolj pri poročnem obredu pred matičarjem, ki je v naravi še veliko bolj pravljičen in zato nepozaben.

Tudi cena poroke v Hiši posebne sorte je zelo dostopna

Pred organizacijo poroke na prostem se z mladoporočencema zmeraj temeljito pogovorimo in tako natančno spoznamo njune želje in pričakovanja. Tako z mladoporočencema sodelujemo že pri izbiri datuma poroke, skupaj izberemo prostor za poroko, natančneje določimo meni, ki ga lahko prilagodimo tudi v vegetarijanski ali celo veganski meni ter se odločimo o dekoraciji za poroko. Ob vsem tem se pogovorimo tudi o ceni poroke, ki velikokrat predstavlja veliko skrb, vendar v Hiši posebne sorte ne poskrbimo zgolj za nepozabno poroko na prostem, pač pa tudi za prijazno ceno poroke.